PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Açıl açıl rahatlarsın

AmazoN
15-05-2009, 20:32
Küresel her türlü açılımda sınıftaki en çalışkan öğrenci misali derhal parmak kaldırıyoruz:
Ermenistan’a açılım…
Barzani Kürdistan’ına açılım…
Güneydoğu’da bilmem kaçıncı açılım…
(Bütün hükümetler denedi, ama sonunu getiremedi. Siyasi getirisi yüksek oluyor. O yüzden bu hükümetin de hatırı kalmasın; bir de bunlar denesin.)
Bu sefer ardında af da var galiba?
Ardından Apo’nun salıverilmesi ve TBMM çatısı altına duhulü…
Ve nihayet kırmızı plakalı Apo’nun MGK toplantılarında yer alması!
* * *
Okuyup, aydınlanıyoruz.
Aslında bir psikolojik harekatın mağdurları olarak belli bir düşünceye doğru yönlendiriliyoruz:
Tüm katliamları zaten korucular yapmış...
Meğerse askerler buralarda yıllarca adeta “terör estirmiş”…
Sorsan, PKK’ya da bölgeye yardım götüren gönüllü yardım örgütü diyecekler.
Ellerindeki silahlar da kendilerini saldırgan asker ve koruculara karşı korumak içindir mutlaka?
Hani bizzat kendim yaşamasam, ben bile tüm bu masa başı senaryolarına inanacağım?
* * *
Güneydoğunun yanı sıra ülkenin her santimetre karesinde demokrasi ve insan haklarının egemen olması; 7 den 70 e tüm vatandaşların huzur içinde ve müreffeh şekilde yaşaması hepimizin beklentisi ve bizi yöneten hükümetlerin de görevidir.
Hangi isim altında olursa olsun açılımların bir veya iki coğrafi bölgeye has olarak düşünülmesi; ülkenin geri kalanının bu açılımları sorgulamasına sebep olabilir.
Unutulmamalıdır ki; Türkiye 7 coğrafi bölgeye ayrılmıştır ve Doğu ile Güneydoğu Anadolu bunlardan sadece ikisidir!
Bu ülkenin kaynakları ülkenin tamamına eşit olarak dağıtılmadığı sürece hak - hukuktan ve adaletten söz edilebilmesi mümkün değildir.
Demokrasi, insan hakları ve insanca yaşamak tüm Türk halkının beklentisidir.

Feramuz Erdin/Kenthaber