Orijinalini görmek için tıklayınız : TRT nin Kürtçe Yayını
Son dönemlerde tartışılan önemli konularından biriside TRT nin Kürtçe Yayın yapma kararının alınmasıdır.Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?Kürtçe kanal olmalı mıdır olmamalı mıdır?
ByAKINCI
17-12-2008, 17:37
Hayır Olmamalıdır Çünkü TRT Devlet TV,sidir Devletin Dilide TÜRKÇEDİR
Başkalarıda Birgün Demesin Benimde Yayın Hakkım Var Benimkinide Yayınlayın.
Sizler Önce ROJ TV,yi Susturun DEVLET olarak bişeyler yapacaksanız.allalaPanneau11
baştakiler bu zihniyette olunca ne demek lazım !
@*İSTİKLAL*@
17-12-2008, 21:35
alsın,Tc Cumhuriyeti üzerinde Kürtlerde Yaşıyor...
arkadaşlar kürt=pkk zihniyetınden kurtulalım...! askere giden kürtler yokmu...kürt dogdularsa onların sucu ne yada kürt dogmak suçmu..ırkçı olmayalım lütfen..İslama Aykırı..! Sınırı aşana verriz biz mücadelemizi...yazık çogu kürt pkk gölgesinde kaldı dıye düşene bir tekme de biz mi vuralım..biz Ya SEv Ya Terketçiyiz..seven her daim yanımızda..gerisinin canı cehenneme...!
alsın,Tc Cumhuriyeti üzerinde Kürtlerde Yaşıyor...
arkadaşlar kürt=pkk zihniyetınden kurtulalım...! askere giden kürtler yokmu...kürt dogdularsa onların sucu ne yada kürt dogmak suçmu..ırkçı olmayalım lütfen..İslama Aykırı..! Sınırı aşana verriz biz mücadelemizi...yazık çogu kürt pkk gölgesinde kaldı dıye düşene bir tekme de biz mi vuralım..biz Ya SEv Ya Terketçiyiz..seven her daim yanımızda..gerisinin canı cehenneme...!
Kürtçe yayın bence verilen tavizdir...
Akp Pkk ya tüm hükmetlerden fazla taviz vermiştir!!!
Tek kelimeyle rezalet böyle bir karar alınmamalıydı türkse türklüğünü bilsin herkes !
@*İSTİKLAL*@
17-12-2008, 21:43
ben ne dedim kürt=pkk zihniyetınden kurtulalım..yemişim akpsını..bir toplum var..içinden on tanesı Tc ni bölmek istiyor ama 15 taneside seviyor..yaşın yanında kuruyu yakmak benim ırkıma yakışmaz.benım ırkıma 10unu kurutmak geri kalan 15ini de kucaklamak düşer..tarihtede böyleydı bu gunde böyle olsun ;)
ben ne dedim kürt=pkk zihniyetınden kurtulalım..yemişim akpsını..bir toplum var..içinden on tanesı Tc ni bölmek istiyor ama 15 taneside seviyor..yaşın yanında kuruyu yakmak benim ırkıma yakışmaz.benım ırkıma 10unu kurutmak geri kalan 15ini de kucaklamak düşer..tarihtede böyleydı bu gunde böyle olsun ;)
peki Irakın Kuzeyinde Türk kardeşlerimizin kanalı var mı?
Benim arkadaşım var kuzey ırakta diyor ki türk hükümete oy attım kürt yönetimi bizim erzağımızı kesti elektiriğimizi kesti diyor...
Dinde kısas vardır ;)
Kraliçe ❤
18-12-2008, 00:57
Bu konularin hepsi politika ..
Bir girdimi çikamazsin
Ama karsiyim çunki Turkiyede Turkce konusulmalidir .
Eger TRT boyle bir ise adim atarsa sonu gelmez !
{raliçe;35557']Bu konularin hepsi politika ..
Bir girdimi çikamazsin
Ama karsiyim çunki Turkiyede Turkce konusulmalidir .
Eger TRT boyle bir ise adim atarsa sonu gelmez !
icraate bile geçildi :(
@*İSTİKLAL*@
18-12-2008, 13:17
peki Irakın Kuzeyinde Türk kardeşlerimizin kanalı var mı?
Benim arkadaşım var kuzey ırakta diyor ki türk hükümete oy attım kürt yönetimi bizim erzağımızı kesti elektiriğimizi kesti diyor...
Dinde kısas vardır ;)
şöyle diyim o zman...almanyada camiler var,türkçe ders veriliyor..okullarda İslam dersi verilmesi yolunda adımlar atılıyor..ve adamlar KA-ZA-NI-YOR..;)
dinde kimlere kısas vardır ıyıce bir bak..zalimlerin gölgesinde mazlumu bırakmak..ne İslam tarihinde nede Türk tarihinde mevcut ;)
şöyle diyim o zman...almanyada camiler var,türkçe ders veriliyor..okullarda İslam dersi verilmesi yolunda adımlar atılıyor..ve adamlar KA-ZA-NI-YOR..;)
dinde kimlere kısas vardır ıyıce bir bak..zalimlerin gölgesinde mazlumu bırakmak..ne İslam tarihinde nede Türk tarihinde mevcut ;)
dinin temelinde kısas vardır.Ben kürtlere karşı değilim ama onlara verilen tavize karşıyım.Bu ülke türklerindir.dilimiz ise türkçedir.trt devletin kanalı türkçe yayın yapması gerekirken kürtçe yapıyor.Bu tavizdir.Aralarında konuşsunlar beni ilgilendirmez ama bu yayın organı!!
Kraliçe ❤
18-12-2008, 13:24
icraate bile geçildi :(
Sasirmadim desem http://img515.imageshack.us/img515/3346/dryyj5.gif (http://imageshack.us)
@*İSTİKLAL*@
18-12-2008, 13:38
dinin temelinde kısas vardır.Ben kürtlere karşı değilim ama onlara verilen tavize karşıyım.Bu ülke türklerindir.dilimiz ise türkçedir.trt devletin kanalı türkçe yayın yapması gerekirken kürtçe yapıyor.Bu tavizdir.Aralarında konuşsunlar beni ilgilendirmez ama bu yayın organı!!
dinin temelinde haksızlıga karşı kısas vardır yanlış olmasın...bu ülke dediğin gibi Türklerindir..Türk olanların değil...ne dandik Türkler var bilirsindir..Irkı Türk diye Şaha yükseltmem ben onu..Kürt tanıyorum ki Türkiyeyi seviyor,askerliği canla beklıyor..ne yapmalı şimdi..bu adamın Anadan babadan öğrendiği dili hiçe mı saymalı..saygı b eklerken saygısızlık bize yakışmaz..Tc Cumhurıyetı üzerinde yaşayan herkes Türkiye çıkarları ugruna çalışmak ZORUNDADIR..aksi fena ;) Kürlere karşı değilsin tavize karşısın he (: sor bakalım özellikle batıya..kürt deyınce adam asalım keselim der...adam kürt doğmuşssa suçu ne..seçım yapamıyor ki ! çerkezleri ayıralım,lazları ayıralım ,sunnileri ayıralım,alevileri ayıralım,nurcuları ayıralım,süleymancıları ayıralım..ne kalıyor gerıye..yada bu saydıklarıma amenna kürtlere yallah..biz Kürtleride kendimize çevirerek kazanmalıyız..adamı ortaya koy şamar oglanı gelen vursun geçen vursun..itin birisi gelsin ümitlendırsın dağa kaldırsın..zamanında sahip çıkayımkı arabozuculara fırsat vermeyeyım ;)
ben ırkçılığa karşıyım.Bu yayın lazcada olsa karşıyım.Dilimiz türkçeyse türkçe olacak.uydudan yayın yapıyorlar yetmiyor mu?devlet kanalıda neyin nesi!!
Kraliçe ❤
18-12-2008, 13:46
dinin temelinde haksızlıga karşı kısas vardır yanlış olmasın...bu ülke dediğin gibi Türklerindir..Türk olanların değil...ne dandik Türkler var bilirsindir..Irkı Türk diye Şaha yükseltmem ben onu..Kürt tanıyorum ki Türkiyeyi seviyor,askerliği canla beklıyor..ne yapmalı şimdi..bu adamın Anadan babadan öğrendiği dili hiçe mı saymalı..saygı b eklerken saygısızlık bize yakışmaz..Tc Cumhurıyetı üzerinde yaşayan herkes Türkiye çıkarları ugruna çalışmak ZORUNDADIR..aksi fena ;) Kürlere karşı değilsin tavize karşısın he (: sor bakalım özellikle batıya..kürt deyınce adam asalım keselim der...adam kürt doğmuşssa suçu ne..seçım yapamıyor ki ! çerkezleri ayıralım,lazları ayıralım ,sunnileri ayıralım,alevileri ayıralım,nurcuları ayıralım,süleymancıları ayıralım..ne kalıyor gerıye..yada bu saydıklarıma amenna kürtlere yallah..biz Kürtleride kendimize çevirerek kazanmalıyız..adamı ortaya koy şamar oglanı gelen vursun geçen vursun..itin birisi gelsin ümitlendırsın dağa kaldırsın..zamanında sahip çıkayımkı arabozuculara fırsat vermeyeyım ;)
Eger senin tanidigin o Kurtler '' Turkiye'yi o kadar çok seviyorsa bu ülkeye ayak uydurmakta zorluk ve s!k!nti cekmemeleri gerekiyor degilmi ?
O kadar kürt varki daha dogru duzgun veya hiç türkce konusamiyor/bilmiyor
Birseye caba sarf edeceksinki biseyler goresin ..
Oyle gel git demeyle bir yerlere varmazsin
Ben karsiyim o kadar !
@*İSTİKLAL*@
18-12-2008, 13:47
22 saat Türkçe olur..geriye kalan 2 saatte diğeri..ben bu 2 saat içinde anlatılanlara bakarım....
22 saat Türkçe olur..geriye kalan 2 saatte diğeri..ben bu 2 saat içinde anlatılanlara bakarım....
program için pkklı bi şarkıcı bozuntusu çağırıldı adam yıllardır ülkemize giremiyordu ;)
@*İSTİKLAL*@
18-12-2008, 13:54
{raliçe;35768']Eger senin tanidigin o Kurtler '' Turkiye'yi o kadar çok seviyorsa bu ülkeye ayak uydurmakta zorluk ve s!k!nti cekmemeleri gerekiyor degilmi ?
O kadar kürt varki daha dogru duzgun veya hiç türkce konusamiyor/bilmiyor
Birseye caba sarf edeceksinki biseyler goresin ..
Oyle gel git demeyle bir yerlere varmazsin
Ben karsiyim o kadar !
ayak uydurmak değil anlatmak istediğim ;) anlatmaya çalıştıgım ADAM KAZANMAK..
doguya bir git yaşam tarzlarına bak...Devletin en pasif kaldıgı bir bölge...bu gun burda bu cumleleri kurabılıyorsan yasadıgın yerden de kaynaklanıyor...adamlar KÖHNE...ilgisizler...
Gel gitle varılmıyor zaten...Ben Tc Çıkarına adam kazanmaya bakarım..ırkı beı bağlamaz...TR yi sevıyor mu evet...Birşeyler yapmak ıstıyor mu evet..o zaman..ben bu adama git kendi başının çaresıne bak dersem..kabugundan çıkmaya çalışan bırını kabuguna gerı sokarsam kimin suçu bu ???? sonra kaparlar adamı..ondan sonrada gel uğraş..taa en başından bu pkkya fırsat verilmeseydı bu gun Kürtlede gün yüzünde olurlardı...
@*İSTİKLAL*@
18-12-2008, 13:59
program için pkklı bi şarkıcı bozuntusu çağırıldı adam yıllardır ülkemize giremiyordu ;) ya ben anlatmak istediğimi anlatamıyorum ya da sizler idrak edemıyor sunuz :/
pkk azınlı bir herifi Tvye bir cesaret çıkardıysa bunu çıkaranı da indirmek lazım bulundugu rütbeden..ben derım ki işte o zman taviz var...!!!! pkkya yol açılıyor..kabullenılıyor...bu yapılan şuçtur...
ben diğerlerinden söz ediyorum...pkkdan bir haber çocuklar,kürt asıllı olupta pkk gölgesinde kalmak istemeyenler ;)
tvde yaılan program sürecınde ben şarkı türkü değil..pkknın iç yüzünü anlatırım..devletın verdıgı ımkanları anlatırım..!!!!!!!!!yoksa eylence amaçlı,zaman geçsine uğraşmaya bile değmez...;)
türkçe anlatsınlar olmaz mı ki:)
@*İSTİKLAL*@
18-12-2008, 14:09
adam anlamıyor..Türkçe bilmıyor..dogdugundan beri köyünden cıkamayan ınsanlar tanıyorum ben.yanında Türkçe konusulmuyor ki...pasiflik dıyorum...ihmal diyorum..okul desen nasıl..hele ki kızlar..öğrendıgı anca günlüğüne yetıyor..al dogunun ıcınden bır ınsan koy ankaraya..bak bakalalım ondan sonra ortaya çıkan manzaraya..işte asıl rezalet..
he devlet gerekenı yapsa doguyada en azından ıcanadoluya gösterdıgı ılgıyı gösterse..pkkyı yok etme yolunda keskın adımlar atsa anlarım...ama yokk..iktidara geçipte adam gibi şu konuya kürek asılan yok....ne yapmalı şimdi..
Türkiyede Türkçe konuşulur zor yapıldı türk alfabesi
@*İSTİKLAL*@
18-12-2008, 14:23
Türkiyede Türkçe konusuluyor zaten dert etme ;) ama bır kesimi çevrim dişi bırakıyorlar...
geçen yıl bi adamla tanıştım.doğulu kendisi diyor ki gittim bir fabrika açtım doğuda 500 tane işçi almam gerekiyordu.aldım daha fzla alamadım ve iş yerini girip bi grup dağııtı diyor...
ben eskişehirde oturuyorum kürt mahalesinede uğrarım bazen orda ki parkı bile mahvetmişler bankları çıkarmışlar falan.
Ne götürürsen götür boş :) oraya giden öğretmenler bie kaçıp geliyor buraya.
Kraliçe ❤
18-12-2008, 14:27
adam anlamıyor..Türkçe bilmıyor..dogdugundan beri köyünden cıkamayan ınsanlar tanıyorum ben.yanında Türkçe konusulmuyor ki...pasiflik dıyorum...ihmal diyorum..okul desen nasıl..hele ki kızlar..öğrendıgı anca günlüğüne yetıyor..al dogunun ıcınden bır ınsan koy ankaraya..bak bakalalım ondan sonra ortaya çıkan manzaraya..işte asıl rezalet..
he devlet gerekenı yapsa doguyada en azından ıcanadoluya gösterdıgı ılgıyı gösterse..pkkyı yok etme yolunda keskın adımlar atsa anlarım...ama yokk..iktidara geçipte adam gibi şu konuya kürek asılan yok....ne yapmalı şimdi..
@*İSTİKLAL*@
Kendinde demis oldugun gibi bu insanlar Türkçe bilmiyorlar.
Egtim almamislar gormemisler.
Ama eger bu ülkeyi gerçekten sevmis olsalar deger vermis olsalar
Bir insan azim gostertir caba sarf eder türkçe dilini ögrenmek için degilmi ?
Ama bu insanlar cogu etrafina bir duvar örmus.
Boyle gelmis boyle gideriz gibilerinden !!
Eger senin kendine hayirin yoksa baskasindan sana hiç hayir gelmez
Yani simdi 2 saat veya 4 saat TRT kürtçe yayiniyla ellerine ne geçecek .
Sadece govusleri kabaracak , turkiyede genel tv'de kürtçe yayinlaniyor diye
@*İSTİKLAL*@
18-12-2008, 14:28
işte eksiklik...ben bu yolda kendimce çözüm üretirim,ama tek başıma bir başarı sergileyemem..
"ne götürürsen götür boş" mantıgı onları o yaşama itmeye yetıyor..al işte burdan yak (: istikrarsız ıktırarlar yüzünden mi desem ne desem artık (:
işte eksiklik...ben bu yolda kendimce çözüm üretirim,ama tek başıma bir başarı sergileyemem..
"ne götürürsen götür boş" mantıgı onları o yaşama itmeye yetıyor..al işte burdan yak (: istikrarsız ıktırarlar yüzünden mi desem ne desem artık (:
geçmişte yapılan hatalar desek daha doğru olur bence bu tip şeyler için çok geç :)
Kraliçeye katılıyorum bu ülkede yaşıyosan ÖĞRENECEKSİN!!!Dilinide kültürünüde
@*İSTİKLAL*@
18-12-2008, 14:33
{raliçe;35784']@*İSTİKLAL*@
Kendinde demis oldugun gibi bu insanlar Türkçe bilmiyorlar.
Egtim almamislar gormemisler.
Ama eger bu ülkeyi gerçekten sevmis olsalar deger vermis olsalar
Bir insan azim gostertir caba sarf eder türkçe dilini ögrenmek için degilmi ?
Ama bu insanlar cogu etrafina bir duvar örmus.
Boyle gelmis boyle gideriz gibilerinden !!
Eger senin kendine hayirin yoksa baskasindan sana hiç hayir gelmez
Yani simdi 2 saat veya 4 saat TRT kürtçe yayiniyla ellerine ne geçecek .
Sadece govusleri kabaracak , turkiyede genel tv'de kürtçe yayinlaniyor diye
Yaw 13 yasındakı cocuk ne karar vercek allasen,babası gel lan deyıp çektimi kulagından iş biter..bu çocuk neye hangi güçle karşı gelsın simdi..neyı nasıl öğrensın...cogu doguluya Tryi sevme fırsatı bıle verılmıyor...kimler tarafından takdir edersinindir..böyle gelmiş böyle gitmesın işte...!!!!
kimlerin gösü kabaracak bana tekrar bir söylermisin.aynı şeyden mi bahsedıyoruz (:
@*İSTİKLAL*@
18-12-2008, 14:34
geçmişte yapılan hatalar desek daha doğru olur bence bu tip şeyler için çok geç :)
Kraliçeye katılıyorum bu ülkede yaşıyosan ÖĞRENECEKSİN!!!Dilinide kültürünüde
ben bu gun işe başlasam en fazla 4-5 nesil sonra doguyu yola getırırım ;)
hay Allahım ya öğrensin öğrensin de nasıl (:
Yaw 13 yasındakı cocuk ne karar vercek allasen,babası gel lan deyıp çektimi kulagından iş biter..bu çocuk neye hangi güçle karşı gelsın simdi..neyı nasıl öğrensın...cogu doguluya Tryi sevme fırsatı bıle verılmıyor...kimler tarafından takdir edersinindir..böyle gelmiş böyle gitmesın işte...!!!!
kimlerin gösü kabaracak bana tekrar bir söylermisin.aynı şeyden mi bahsedıyoruz (:
örneğindeki o çocuğun babasının göğsü kabaracak ;)
insanın kendinde biter...
benim arkadaşım var babası bara gitse kızmaz hatta teşivk edere ama camiiye gitse kıyameti koparır...ama bara gittiğini ne gördüm ne duydum :)
@*İSTİKLAL*@
18-12-2008, 14:38
o cocugu adam edersemde benımkı kabaracak ,Türk milletinın kabaracak ;)
o cocugu adam edersemde benımkı kabaracak ,Türk milletinın kabaracak ;)
emin o çocuğun elinde...
sen tv programöında çok yararlı şeylerden bahsediceğini düşünüyor musun?
elin pkklı şarkıcısı yayın yapacak kendine faydası yok ülkemizin çıkarlarına mı gözetecek:)
@*İSTİKLAL*@
18-12-2008, 14:43
emin o çocuğun elinde...
sen tv programöında çok yararlı şeylerden bahsediceğini düşünüyor musun?
elin pkklı şarkıcısı yayın yapacak kendine faydası yok ülkemizin çıkarlarına mı gözetecek:)
Devlet kanalarını devlet adam akıllı yönetemıyorsa ne ayıp..elin pkklısını tvye çıkaracak kadar yerlere serilmişleri devlet kanalaında çalıştıranlar utansın o z man... nie pkk lı çıkarıyormusum....al aşşa etmek varken.. eğer o adam tvde geziyorsa ,dediğin gibi tavizdir..yanlız devlet bır kanalı Tc çıkarı ugruna kullanımıyorsa emın ol o devlette başta akıl olmak üzere bir çok eksiklik vardir..!
bende onu diyorum zaten verilen tavizdir...
ama yararlı bişeyde olsa olmamalıdır.
Bir kanun çıkaracaksın herkez türçe öğrenmek zorundadır diye.Köylere gideceksin kapı kapı gezeceksin...
AKP oy toplamak için kapı kapı geziyoda bunun için nede gezmiyor?
benim tepkim budur!!!
@*İSTİKLAL*@
18-12-2008, 14:53
bende onu diyorum zaten verilen tavizdir...
ama yararlı bişeyde olsa olmamalıdır.
Bir kanun çıkaracaksın herkez türçe öğrenmek zorundadır diye.Köylere gideceksin kapı kapı gezeceksin...
AKP oy toplamak için kapı kapı geziyoda bunun için nede gezmiyor?
benim tepkim budur!!!
Tc zaten herkes Türkçe öğrenmek zorunda...ama pasiflik..bu gune kadar iktidara geçmiş kişilerden hangısı yapmıs senin o dediğini...kömür dağıtmak kadar kolay değil çünkü..yürek ve emek isteyen bir iş..diyosun işte gidenler geri kaçıyor..adam kendı memleketınden kaçıyor..varmı ya bundan ötesi,tuhafı..
Tv her eve kolaykıla gırıyor..Trt bunu yapmasın madem Kürçe tvler yok mu vaar..ama içerik ne..pkkya teşvik..bak işte buda bir ihmal...arkasında kım var peki bu kanalların nıye kapatılmıyor..adamların ensesi kalın.. madem ona el atamıyon attıgınla bir iş yap değil mi ama ?
ilk önce o işi yapmaları lazım...
dediğin gibi kömür dağıtmaya benzemez...
koskoca okulada bi kaç bayan görevlendirilmez...
herşey sistemli ve devlet tarafından yapılması lazım...
isteseler 6 ayda yaparlar o güce sahibiz!!!
@*İSTİKLAL*@
18-12-2008, 15:05
eyvallah dogrusun.....
şimdide sanatçı olarak rojan ı çıkarcaklarmış ...Allah'ım sen bana sabır ver !!
boşuna tartışmayın tek gerçek çok büyük bi taviz veriliyo ve bunun sonu gelmez buda kürtlüğü savunan kürtlerin işine çok güzel yarıcak tepki gösterilmeli Panneau11
bunun ardı gelmez inş ...
Resmen kanal yayında kanalın adı trt 6
evet deneme yayınına geçmiş...
Kraliçe ❤
27-12-2008, 22:26
Ayni konu neden 2kez açiliyor ?
http://frmevrensel.com/trt-nin-kurtce-yayini-t26030p3.html
EfSaNe19
27-12-2008, 22:36
Bence bu kanal tamamen aynen rezalet
bu kadar göz yumulamaz yani. heleki TRT bir devlet kanali, ve arkadasimizin belirttigi gibi, devletimizin dili türkce dir!
PKK cok yüz buldu bu AKP nin yönetim sürecinde..Bu kadari hic yoktu..
Ayni konu neden 2kez açiliyor ?
http://frmevrensel.com/trt-nin-kurtce-yayini-t26030p3.html
verdiğin linke mesaj yazıyosun zaten :13::13::13:
Kraliçe ❤
29-12-2008, 00:58
verdiğin linke mesaj yazıyosun zaten :13:
Hayir bu konu 2kez açilmis ,,,
Ama mallessef yalnis linki kopyalamisim blush2fsda
Hayir bu konu 2kez açilmis ,,,
Ama mallessef yalnis linki kopyalamisim blush2fsda
Yenisini gösterirsen gereken işlemi yaparım :)
kürt=türk demiyoruz dememeye çalışıyoruz ama doğudaki olaylara biraz daha yakından bakarsanız ve güneydeki çoğu kürtlerin düşüncelerini baz alırsanız; kürtler pkk içinde olmasa da ve ya direk destek sağlamasa da her kürtün içinde vatan oluşturma düşüncesi vardır! bunu çok kesin söylüyorum çünkü çevremde çok karşılaştım... peki ya ordunun içindeki istihbaratçılara askerimizi sırtından vuranlara bir bakın hepsi kürt... hepsi kendine bu topraklarımızdan pay çıkartmaya çalışıyor.. başta bu düşnceleri savunanları TBMMye soktular şimdi ülke kanalına... şimdi bunlar yapılıyorsa yakında diğer fırsatçılar baş gösterecek ki duyduğuma göre trt de yakın bir zamanda ermenice yayın da yapılacakmış... gerçekten en olmadık şeye taviz verirsen gerisini istesen de engelleyemezsin... sonra çok bakarız burası TÜRKİYE dilimiz TÜRKÇE diye :(
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2006-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.