PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dibidik

PR£NS£S
15-12-2008, 23:01
Ulusalcı geçinip herkese karşı olan bir zümre türedi ya bu sıralar, onlar da Ümraniye davasında ortaya çıkan foyalarını kapatmak için kıvırmadık bel hareketi komadılar.

Dibidik
Dibidik dibidik demedik,
Dilini de dişini de yemedik
Yastık yorgan gomadık
A kız ellere ellere yamadık.

Aha bu sözler dinlediğim rap şarkının en anlaşılır ve güzide sözleri..

Nakarat kısmında ki bu istisnai sözlerden sonra pek şuh bi sesle rapçi kızımız anlamadığımız bir dilde hızlı hızlı konuşuyor. Bir ara “Kafa oldu on milyon” filan deyince Türkçe konuştuğunu anlıyoruz.

Tam o şarkının klibini seyrederken, ekranın altından akan bant yazısında “Şok Şok!! İzmir de patlama! Ayrıntılar az sonra” diye yazıyor. İçimden bir şeyler akıp gidiyor.
Bu sıralar bilmem kaçıncısını olduğum ameliyatlarımdan birinden yeni çıkmışım.
Narkozun etkisidir, hayaldir diye düşünüyorum. Rapçi kız hoplayıp zıplarken, kan düşüyor caddelere.

Bilmem bu kaçıncı bayraklaşışıdır bu toprakların?

Alt yazıdan geçen terör haberleri, artık vakayı adiyeden olmuş.

Ben TV ekranlarından acı dolu manzaralar beklerken, ülkem insanına “Dibidik” dinletiliyor. Bu işin sonu nereye kadar uzayacak? Ver kurtul psikolojisi yaratılmaya çalışıyorsa biz bu filimi gördük.

İngiliz Muhipleri Cemiyeti’ni kuranların torunları dedelerinin akıbetini iyi etüt edememişler anlaşılan.
Ergenekon dosyası filan derken ne garabet antlaşmalar yapıldı bilmemize de imkan yok. Herkes sütten çıkmış AK kaşığı oynarken, çiftçi yokluktan, büyük çişini çöpe dayanıp yapıyor!
Vurguncular her zamanki icraatlarını yaparlarken, denetim mekanizmasının işleticisi olan devlet baba, galiba çok daha mühim işlerle uğraşmaktan çiftçinin ezilişini, üreticinin tükenişini görmüyor ya da görmek istemiyor.
Bu ülkenin karşısındaki en büyük tehditlerden biri yabancı sermayeli alış veriş merkezleri oldu.
Lükse alıştırılan hipnozlu beyinlerimizin idrak etmek istemediği bir şey var, "bıldır yediğin hurmalar, çıkarken bir yerini tırmalar! Asgari ücretlisi de alış veriş merkezinde vermekle meşgul, azami gelirlisi de. Orhan bakkalın kapısından giren bebe belik bile markacı olmuş, sevgili gardaşım isyanlarda..

Bu ülkenin üretmeden tüketmeye alıştırılmış insanları da bu "dibidik" klibini seyrediyolardır şimdi, ve hatta yasaklı olan Youtube sitesinden klibe yorumlar yazıyorlardır. Başka sıkıntımız yok ya, rap şarkı dinleyip kafa dağıtacağız. Ekonomi dağınık, asayiş dağınık, adalet dağınık, biz de hala kafayı dağıtmaya yırtınıyoruz.
Eğitim bir tuhaf olmuş, paralı okullar teşvik edilip zengin kesimin çocuklarının ikballerini kurtaracak bir sistem oturtulmuş, yoksulun çocuğu şiddetli bir ahlak erozyonuna ve ezikliğe itelenmiş, biz "dibidik" dinliyoruz.
Ülkemin kaymağını yiyenler kendinden olmayana faşist, kavmiyetçi, ve hatta zındık derken haşemalı taife ile mayolu taife, yollarının kesiştiği tatil köyünde kardeşlikten dem vuruyor.

Ulusalcı geçinip herkese karşı olan bir zümre türedi ya bu sıralar, onlar da Ümraniye davasında ortaya çıkan foyalarını kapatmak için kıvırmadık bel hareketi komadılar.

Üçlü salto, dörtlü toyluk filan yaptılar ki, Pekin olimpiyatlarına katılsalar altın madalyamız garantiydi.

Vakti zamanında Ergenekon çetesi Ülkücülerin kurduğu bir örgüttür diye kitap yazanların bu kıvırtma hareketleri "Dibidik" eşiliğinde süper gider aslında.

Bu parçayı ülkemin kanını emen tüm mutasyonlu kenelere armağan ediyorum.

YAVUZ BAL