PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fethullah Gülen:Kuran Çok Sert

TÜRK
16-11-2008, 22:21
BURADAN İZLE (http://www.dailymotion.com/video/x61zok_fethullah-gulen-kuran-ayetleri-cok_webcam)

AmazoN
16-11-2008, 22:42
helal olsun bunu da gördük... yakında Kur'an bize inmedi 1400 yıl öncesine indi de der :( böylesine inananlar ve peşinden gidenler inşallah akıllanır da asıl cahiliye dönemi sona erer Panneau11

ByAKINCI
17-11-2008, 00:44
eee kimin ekmeğini yersen onun klıcını sallarsın

TÜRK
13-12-2008, 13:10
öle demeyin o çok büyük o Kuranı bile eleştirebilir!!!

Itri
13-12-2008, 21:38
Arkadaşlar, (özellikle arslan bey) size artık bir şey söylemek istemiyorum,
istediğiniz gibi düşünün.bu konuyla ilgili son kez yorum yazıyorum.

bence bir kez olsun onun hayatını, yaptıklarını okuyun,
bir sohbetini dinleyin ondan sonra yargısız infazlarınıza devam edin...

bu video ise;kendini bilmez birinin, o muhteşem insana hakaret için, yazdığı kitaptan (ki doğruluğuna da emin değilim) cımbızla istediği bir iki cümleyi alarak hazırladığı basit bir videodur...

Ötüken
13-12-2008, 21:40
Peygamber (S.A.V) gerek yok diyenden ne bekLenir...

Ötüken
13-12-2008, 21:43

bu video ise;kendini bilmez birinin, o muhteşem insana hakaret için, yazdığı kitaptan (ki doğruluğuna da emin değilim) cımbızla istediği bir iki cümleyi alarak hazırladığı basit bir videodur...

haklısınız o kadar mübarek bir insan ki milletin dinini söümürerek oy toplayan cumadan sonra milletin eline seçim afişleri dağıtacak kadar dinine düşkün bir insan ... Peygambere gerek yoktu diecek kadar alcak bir insan ... İyiki var!

TÜRK
13-12-2008, 21:48

yeterince tanıdım emin olun...
gelelim videoya videoda kaynak var mı?var...Bakarsınız yok orda öle yazmıyor dersiniz amenna derim :)
gelelim hocaya diyosunuz ki yaptığı hizmetler...
yaptığı hizmetler ingiltere tarafından ödüllendirildi ve ödüllendirilme sebebinide ''İngiltere kültürünü yayma konusunda başarısı'' olarak açıkladı...
Bununda kaynağını bulurum :)
önemli olan yapoılan hizmet değildir..
Bakın yahudiler az ama dünyayı sallıyorlar o zaman onlar mı hak olmuş oluyor???:)

Itri
13-12-2008, 21:49
Peygamber (S.A.V) gerek yok diyenden ne bekLenir...
ya nerden uyduruyorsunuz bu saçmalıkları, kim demiş bu lafı, nerden duydun, nasıl uydurdun kardeşim,
bana bi kaynak göstersene, kendi sesinden bir vide bir ses kaydı????
hep duyma hep uydurma..

kendime kızıyorum...
ya benim ki de iş mi??
gelmiş kimlerle ne konuşuyorum!!!
hadi kardeşim Allah'a emanet olun umarım birgün doğruları bilir ve söylersiniz..

Ötüken
13-12-2008, 21:50
nüfus değil nüfuz önemLi !

ByAKINCI
13-12-2008, 21:51

Ben Video İçin HiçBirşey Söylemiyorum Doğruda Olabilir Yanlışta Olabilir Asıl Demem "kavmini Seven Kavmine Hizmet Edendir" Şeytanın Başkentinde genzen Değildir Eğer Seni Sevenleri Seviyorsan İpede Gitsen Korkmaz Gelirsin.Daha Çok Şey Varda Söylemek İstemiyorum Vesselam.

TÜRK
13-12-2008, 22:03
ya nerden uyduruyorsunuz bu saçmalıkları, kim demiş bu lafı, nerden duydun, nasıl uydurdun kardeşim,
hep duyma hep uydurma..

kendime kızıyorum...
ya benim ki de iş mi??
hadi kardeşim Allah'a emanet olun umarım birgün doğruları bilir ve söylersiniz..
Kardeş kızmadan :) bak ben sana onun sayfasına kadar vercem tamam mı:)

TÜRK
13-12-2008, 22:05
hep duyma hep uydurma..

kendime kızıyorum...
ya benim ki de iş mi??
Küresel Barışa Doğru sayfa 131:)

Itri
13-12-2008, 22:10
Kardeş kızmadan :) bak ben sana onun sayfasına kadar vercem tamam mı:)

haksızlığa tahammülüm yoktur,
taviz vermediğim konular oluncaelimde olmadan sinirleniyorum,
kırdısam kimseyi üzgünüm...

dediğinizi anlamadım daha açık olsa:0:

TÜRK
13-12-2008, 22:12
haksızlığa tahammülüm yoktu,

Küresel Barışa Doğru sayfa 131 den Peygambere ifade yok ifadesini görürsün cümle aynı değil ama aynı kapıya çıkıyor :)

TÜRK
13-12-2008, 22:14
haksızlığa tahammülüm yoktur,

bende tahammül edemem :) sınırları aşmadan bu konuda münazara edebilirim :)

Itri
13-12-2008, 23:02
Bahsettiğiniz cümle bu olsa gerek;

"Herkes kelime-i tevhidi esas alarak çevresine bakışını yeniden gözden geçirmeli ve islah etmelidir. Hatta Kelime-i Tevhidin ikinci bölümüne, yani 'Muhammed Allah'ın Resulüdür' kısmını söylemeksizin ikrar eden kimselere de merhamet nazarıyla bakılmalıdır..."( Küresel Barışa Doğru 131)

akla şu soru geliyor;

Burada merhamet nazarı ile bakmak, Ehl-i Sünnet anlayışını zorlamıyor mu?

Cevaba gelince;

Dikkat edilirse, muhterem Hocaefendi 'merhamet' nazarı ile bakılmalıdır, diyor ama ehl-i necattır (kurtulan zümredendir) demiyor. Neden merhamet nazarı ile bakılmaldır derseniz, onun cevabınıda Muhterem Hocaefendi Fasıldan Fasıla -3 isimli eserinde 'Bir demet Sosyal Mesele' bahsinde dile getirmektedir:

"Hz. İsa (a.s)'nın Resûlullah olduğunu kabul etmek, Efendimiz (s.a.s)'in de peygamberliğini kabul yolunu açacaktır. Evet, Hz. İsa (a.s) böyle kabul edildiği an, Efendimizin peygamberliğinin kabulü adına da bir adım atılmış olacak.. ve -inşâallah- şimdiye kadar onların ifadeleri ile 'ümmîlerin peygamberi' denilip hafife alınan Efendimizin, 'Rasûlullah' olduğu inancı da pekişmiş olacaktır"

İŞTE TEBLİĞ STARTEJİSİ,
bize Diyalog konusunda ki muhterem Hocaefendinin niyetini bariz bir şekilde ortaya koymaktadır. 'Allah birdir' diyenler, Hz.Muhammedin(s.a.v) peygamberliğini şimdilik kabul etmeseler bile, Hz.İsa (a.s) 'nın Allahın oğlu değil, Allahın bir Resulu olduğunu kabul etmiş olacaklarından (teslis inancından vazgeçmiş olacaklarından dolayı) , buna bir geçiş dönemi nazarı noktasında merhametle bakılmalı. Niye?Çünkü, umuyoruzki, bu vesile ile Efendimiz (SAV) 'i kabul etmeleri daha kolay olur!

Diğer yandan , Allah'ın isimlerinden olan "Rahman" İsm-i Celilesi , Dünyadaki Kafirlere "Merhamet" sureti ile bakması açısından Cay-ı dikkattir. Yani , Allah (C.C.) , kendisine iman etmeyen hatta inkar eden kuluna bile , dünyada Rızkını vermekte ve Hayat Hakkı tanımaktadır.

Yani, muhterem Hocaefendinin birtakım husulardaki cümlelerinin cevapları yine kendi eserlerinde verildiğinden, oraya bakmalı ve bir mümin olarak hemen su-i zanna kapılmamalıyız.

Konuyu Hocaefendinin, 'Muhammederresulullah 'ın önemi ile ilgili yazıları ile noktalıyalım:

"La ilahe illallah" diyenler "Muhammedun Resûlullah" da demeli. Artık bugün eşya ve hâdiseleri didik didik eden pek çok kimse mutlak hakikat olan Allah'a ulaşma yolunda, buna karşılık pozitivizm ve rasyonalizmin getirmiş olduğu "inkâr-ı ulûhiyet" anlayışı da yavaş yavaş yıkılıyor. Batı âlemindeki ferdi hâdiselerle başlayan, yani James Jean, Eddington, Einstein gibi kimselerin dine yönelişi, şimdilerde kitlevî hüviyet kazanmak üzere.. Fakat ben ne kadar arzu ederdim, "La ilahe illallah" diyen bu insanlar, "Muhammedun Resûlullah" desin ve tam kurtuluşa ersin! Meselâ, Jean deli gibi âşık bir insan. Ama Muhammedî vapura binememiş. Eddington, astro-fizikçi. James Jean Pakistanlı bir dostundan "Allah'tan hakkıyla korkan âlim kullardır." ayetini duyunca "Bu başka değil, bu bir Allah kelâmı..." itirafında bulunur; bulunur ama bu Hz. Peygamberi de ikrar anlamına gelir mi? Bunu bilemeyeceğim; ama Einstein bu kâinâtı, içinde işleyen müthiş nizam ve ahengi görüp de Allah'ı kabul etmemeyi aptallık sayar. Fakat o da Hz. Muhammed (sas) 'in kaptanlığını yaptığı gemiye binemeyenlerden biri. (Fasıldan Fasıla, 2/255-56)

Günah ve hataların ötesinde Cenâbı Hakkın rahmeti var, O dilerse çok küçük şeylerden dolayı da affeder. Hem Üstadın, hem İmam Gazalînin ve hem de Muhasibînin dediği gibi hayattayken insan korkuyla tir tir titremeli; ama çaresiz kaldığı ölüm anında ümide ve recaya sarılmalı ve "Ya Rab, benim hiç sermayem yok; sadece "Lâ ilâhe illallah, Muhammedun Rasûlullah'la Sana geliyorum." demeli. Sekerât-ı mevtte recaya sığınmalı ve "Artık elimden bir şey gelmez; fakat Senin rahmetin melceimdir (sığınılacak yerdir) , rahmeten lilâlemîn olan Habîbin de şefaatçim." duygusunda olmalı. Ne var ki, o zorlu dakikalarda bu hali yakalayabilmek her şeyi yerli yerine koymaya ve temiz olup temiz kalmaya bağlıdır. (Kırık Testi, s.111)

Hz. İsa?nın (as) materyalist bir topluma uyguladığı ıslah hareketiyle kendisinden sonra gelecek olan ve müjdesini de bizzat kendisinin verdiği "İnsanlığın İftihar Tablosu"na giden yolları da açmıştır. Ancak daha sonraki müntesipleri, Yahudi ifratına karşı tefrite düşerek, bütün bütün fiziği de maddeyi de inkar etmişlerdi. Fetih Suresi'nin en sonunda yer alan uzunca âyet, bu mevzuya ışık tutmaktadır. Ayet, "Muhammedün Rasulullah" diye başlamaktadır. Ayetin başındaki bu ifade ile Efendimiz'in (sas) risaleti vurgulanmış ve değişik yerlerde geniş olarak bu hakikat ifade edildiği için de, icmâlen geçilmiştir. Bu ayette, daha ziyade Kur'an, Efendimiz'in (s.a.s) etrafındaki insanlara dikkat çekmekte ve değişik evsaf ve kategoriler halinde, birbirinden farklı maddeye ve manaya bakan yanları ile onları nazara vermektedir. (Prizma, 3/120-21)

İslâm dininde, inanç ve amel adına mükelleflere teklif edilen hususlar "usûl" ve "fürû" diye iki ayrı bölümde mütalâa edilir. Bunlardan hayatî ehemmiyet arz eden esaslar, usûl kategorisine giren hususlardır. Diğerleri bu usûl üzerine bina edilir. Buna göre "Lâ ilâhe illallah; Muhammedün Resûlullah" başta olmak üzere, sair iman esasları akidede usûldür. İman esasları, muhakkikîn yaklaşımı ile dört asla irca edilebilir ki, bunlar; Allah'a, âhirete, peygamberlere iman; bir de ubudiyet veya adalettir. Namaz, oruç, hac, zekât veya diğer ibadetler, bu asıllar üzerine bina edilen ve asla göre fürûât sayılan amellerdir. Ancak fürûât demek, "olmasa da olur" gibi bir mefhumu akla getirmemelidir. Bunların fürûât olması, asıl ile olan münasebet ve mukayeseleri neticesi ve tamamen yukarıdaki taksim ve tasnif itibarıyladır. Yoksa ibadetsiz imanın tam olmayacağı izahtan varestedir. (Prizma, 2/162)

TÜRK
13-12-2008, 23:56
alıntı değil mi alıntıysa kaynağını alabilir miyim:)

Itri
14-12-2008, 00:09
alttaki dört paragraf alıntıdır onlarında sonlarında parantez içinde hangi kitaplarından alıntı yapıldığı yazıyor.:)

TÜRK
14-12-2008, 00:39
alttaki dört paragraf alıntıdır onlarında sonlarında parantez içinde hangi kitaplarından alıntı yapıldığı yazıyor.:)
vallahi biz cahiliz MUHTEREM HOCAEFENDİ HAZRETLERİ bilir:)
1)Kişi Sevdiğiyle beraberdir.(hadisi şerif) Neden ABD de?:)
2)Sakal bırakma Peygamberimizin emridir?(bıyıklarınızı kısaltın sakalnızı salın/hz.aişeden rivayet)neden yok:)
3)evlenmek çok büyük sünnettir?oda yok:)
4)bakara 120 de sen hristiyanların ve yahudilerin dinine uymadıkça onlar senden razı olmazlar demesine rağmen gülen neden vatikanı aşındırdı?
5)israil mallarını sohbetlerinde boykot ederken neden samanyolu gazatesinde reklamı var?coca colanın
6)bi bayanın mahrem yerleri haramken neden smanayolunda spor ürünleri satarken mahrem yerler gösteriliyor.
7)fal baktırmak haramken.Neden zaman gazatesinin gençlik bölümünde fal var :)
8)ablalar genelde neden israil malı vakko başörtüsü takar?
9)papa bu dnler arası diyalog konseyini krma amacım hristiyanlığı tebliğ etmek derken neden o masada oturuyor?
10)Fethullah GÜLENİN sağ kolu neden papanın elini öpüyor?

BUNLARDA BENİM SORULARIM.Bİ İNSAN MUHTEREM HOCAEFENDİYSE BİR SÜRÜ ARKASINDA CEMAAT VARSA Bİ DİNİ LİDERSE NEDEN DİKKAT ETMİYOR GÜNAH İŞLİYOR :)

KUZEY IRAKDA, AFGANİSTANDA, ÇEÇENİSTANDA BENİM BACIMA TECAVÜZ EDEN, MALALRINA EL KOYAN MÜSLÜMAN KARDEŞİME HAKSIZLIK YAPANLARLA AYNI MASAYA OTURMAM!!!OTURANADA MİDESİZ DERİM SEN NASIL MÜSLÜMANSIN DERİM!!!ORTADOĞUDAKİ KARDEŞLERİNİN KATİLİYLE AYNI MASADA HOCAN OTURUYOR ACİZANE Bİ ŞEKİLDE KAPINA GELDİK DİYOR (ZAMAN GAZATESİ/FETHULLAH GÜLENİN PAPAYA MEKTUBU) SEN HALA SAVUNUYOSUN :) İÇİN YANMIYOR MU?

Ötüken
14-12-2008, 13:08
kim ne biliosa dvm etsin....
şimdi biz burda dvm edioz dengir mehmet fırat gibi habire yok yalan yok şu kaynak cart curt huylu huyundan vazgeçmez...
siz o insan hakkında ii haberlere inanın geri kalanı sallayın...
Türkiyeden izin çıktı gelin diye hala ABD de abd de süresiz oturma izni aldı nie?
burayı çok sevdiği için mi gelmio...
sizin gibi insanların dini duygularını sömürerek topladıkları parayla orda zevkten dört köşe...

Itri
14-12-2008, 13:57
1)Kişi Sevdiğiyle beraberdir.(hadisi şerif) Neden ABD de?

SORUYU ŞÖYLE SORMAK DAHA DOĞRUDUR:
Fethullah Gülen sağlık sorunları ile gittiği ABD’den neden geriye dönememiştir ?

Evet, 1986 yılında gittiği Hac yolculuğunda: ”Şayet bu Kutsal Topraklardan geri gelmek istemez, oralarda kalırsam, başıma bir ip bağlayın ve beni sürüye sürüye Türkiye’ye getirin” diyen bir Zat, nasıl olur da, -haşa- keyfi veya nefsi bir sebebten ötürü kendi memleketi dışında biryerde yaşadığı varsayılabilmektedir? Mescid-i Nebeviyye’de Efendisi (SAV) huzuruna giderken, Medine sokaklarında dönüp dolaşan ve “ ben şimdi hangi yüzle Rasulullah’ın huzuruna gideceğim? Ümmet-i Muhammedin mağdur ve mazlum hali karşısında nederim ? ” endişesi taşıyan bir insan, nasıl oluyordu da, kendi memleketinda yapılacak Kudsi Hizmetleri uğruna yaşamaktan bile feragat ettiği Mekke ve Medine ‘ye rağmen, memleketi dışında bir yerde yaşarken, onun hakkında farklı düşünce ve su-i zan yelkenleri açabiliyorsunuz??

Konuya ilişkin kendi değerlendirmesi;

Amerika’ya gelişimin öncesi var. 1997’de anjiyo için gelmiş ve 2-3 ay kalıp dönmüştüm. Hatta o zaman Sayın Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel referans olmuş, Cleveland’da bulunan Dr. Murat Bey’i aramıştı. Sağ olsun, alakadar oldu, yol gösterdi, ameliyat üzerinde ısrarla durdu. O zaman da ‘niye Amerika, niye orada kalıyor, kaçtı’ gibi şeyler söylendi. Oysa buraya geldiğimde -kalbimden dolayı- üzerimdeki yorganı kaldıramayacak kadar halsizdim. Doktorların tavsiye ettiği ilaçları kullanıyordum. Bant üzerinde ve açık havada yürüyüşlere devam ediyordum. Ama durumum zordu. Bu seferki gelişim de yine aynı hastalıkla alakalı oldu. Mayo Kliniği’nde Kırım Türklerinden Dr. Sait Bey vardı. Türkiye’ye geldiğinde halimi gördü, ısrarla buraya gelmemi söyledi. Bu davet Almanya’dan olsaydı, Almanya’ya giderdim. Amerika’ya geldim, tedavi başladı, 1-2 ay sonra Türkiye’de o komplo fırtınası koptu. Kalakaldım burada. Gideyim dedim, doktorlar izin vermedi. ‘Kendini büyük tehlikeye atıyorsun’ dediler. Bu mevzuda dünya kadar rapor var. Sağlık durumun ortada. Niye kaçayım, kaçacak neyim var benim?

yani Fetullah Hoca ABD Yİ SEVDİĞİ İÇİN DEĞİL ZORUNLU OLDUĞU İÇİN ORDA KALMAKTADIR,EĞER ONU BİRAZ TANISAYDINIZ TÜRKİYE'ye olan sevdasını, hasretini bilseydiniz böyle konuşmazdınız

Gelelim ikinci soruya,

2)Sakal bırakma Peygamberimizin emridir?(bıyıklarınızı kısaltın sakalnızı salın/hz.aişeden rivayet)neden yok

sakal bırakma peygamberimizin emri değil sünnetidir, yani yaptığı ve tavsiye ettiği bir şeydir.
PEKİ

Siz bırakıyormusunuz??

Bu bir sünnettir, hocalara mahsus değil.
bu büyük islam bilgini bunun farkında değil mi? evet farkında ama bunu sorgulamak bize düşmez kardeşim,elbette bildiği bir şey vardır.

kendisi bu konuyla ilgili şunları söylemiştir;

Çok erken yaşlarda O'nu örnek almak arzusuyla sakal bırakmayı düşündüm. Hatta itimat edeceğim bir zat, rüyamda 'Sakal bırak' demişti. Ben de, hüsnü zannım olan birine 'Nedir bu rüya?' dedim. O, 'Bırakmama demektir' dedi. Hala nasıl böyle yorumladığını anlamamışımdır. Çok ciddi de sakalım çıkmamıştı. O gün bu gün kestim ben devamlı. Sünnet olduğu muhakkak.

3)evlenmek çok büyük sünnettir?oda yok

Bu sorunuzada onun evlilikle ilgili şu yazısıyla cevap vereyim;

Evlenmenin, kişinin durumuna göre farz, mekruh, sünnet, mubah ve haram yönleri vardır. Mesela kişi, geçimsiz biri ise ve dahası ailesine haram yedirecekse böyle bir kimsenin evlenmesi mekruh sayılmıştır.

Haram yiyen bir kişi bu durumundan ötürü hesaba çekileceği gibi, böyle birinin başkasının kızına ve ondan doğacak çocuklara haram yedirmesi de haramdır. İşte bu durumda olan bir kişinin evlenmesi bir kısım ulemaya göre en azından tahrimen mekruh sayılmıştır. Kişinin mali imkânı var ve zina korkusu yoksa onun evlenmesi sünnettir. Zinaya düşme ihtimali olan kişinin evlenmesi ise farzdır. Bu itibarla evliliğin hükmü şahısların durumuna göre değişmektedir.

Hz. Mesih ve Hz. Yahya evlenmemişlerdir ve Hz. Mesih ve Hz. Yahya gibi imana hizmet eden, ahlaksızlığa sapmamış, daha tertemiz bir hayli bekâr vardır. Evet, bu mevzu şahıslara göre değişmektedir. Mutlak bir şey söylemek oldukça zordur. Kimisi evlenmeden âlâ-i illiyyine çıkar, kimisi evlenerek âlâ-i illiyyine çıkar. Kimisi evlenmez esfel-i safiline sukut eder, kimisi evlenir esfel-i safiline sukut eder.

Bu meselelerin içine hiç girmeyenlere gelince, bunlar çok fazla bir şey bilmezler. ´Böyle başladık gidiyoruz´ der ve safiyane yürür, giderler

diğer sorularada cevap vereceğim, şu an meşgulum, daha sonra
inşallah

Ötüken
14-12-2008, 14:01
cvp mı veremediniz işiniz mi vardı?
ama genede biz hep burdayız cvplarınız beklioruz.......

TÜRK
14-12-2008, 14:17
1)Senin sölediklerini hocan kendisi yalanlıyor...
Son rop. da kendi istediğimle geldim gerekirse kendi isteğimle dönerim diyor ;)

Ötüken
14-12-2008, 14:19
hiç öle şey dermi abi yha:13:
melek yha melek :13:

TÜRK
14-12-2008, 14:20
2)Bir mürşidi kamil sünnetleri muhakkak yerine getirir...
Sakal Peygamberimizin emridir!!!!!
'Bıyıklarını kısaltın sakalnızı salın!!'Hz.Aişeden rivayettir...
Ben rüyaya amel etmem din hükümlerine amel ederim :)
hristiyan bi arkadaş bana rüyamda birinin eline incil verdiğini gerçek dinin bu olduğunu söyledi ve o rüyanın etkisiyle hristiyan olduğunu sömyledi...Budüsitlerde buna benzer rüyalar görürüler...
RÜYAYA AMEL EDİLMEZ!!

TÜRK
14-12-2008, 14:24
Evlilik Çeşitleri

İslam dini evliliği bir çok hikmete binaen meşru kılmıştır. Zina ve fuhuşa sebep olan fiillerden korunması, aile sevgisi ve saadetinin kurulup neslin devam etmesi için toplumda temiz bir hayatın yaşanabilmesi içir evlilik müessesesine önem vermiştir. Bu nedenle evliliğin insanın bulun*duğu hallere göre bazı hükümleri vardır. Bu hükümler şunlardır:
Sünnet olan evlilik: Cinsel ilişki ihtiyacı duyan ve evlenmenin masraflarını ve nafakayı temin edebilecek güce sahip olanlar için evlilik sünnettir. Ama bu şartlara sahip olup zina ve fuhşa girme tehlikesi varsa o takdirde o kişinin evlenmesi vaciptir.
Mekruh olan evlilik: Cinsel ilişki ihtiyacı olup evlilik masrafım ve na fakayı karşılama gücüne sahip olmayan kişinin evlenmesi mekruhtur.
Terkedilmesi efdal olan evlilik: Nafaka ve masrafını temin edebilece durumda olup ama kendini ibadet ve ilim tahsiline vermesi ile birlikte evlenme iştiyakı olmayan bir kimsenin evlenmemesi daha faziletlidir. [1]
--------------------------------------------------------------------------------
[1] Kadı Ebu Şuca?, Ğayet?ül-İhtisar ve Şerhi , Ravza Yayınları: 424.
HOCANIN ABD DE GEZMEYE PARASI VARDA EVLENMEYE Mİ YOK :) YA DA HANGİSİNE GİRİYOR EVLENMEME SEBEBİ:)

TÜRK
14-12-2008, 14:34
Sorularımdan bir taneside okula giderken baş açılır di mi görüşlerinize göre???
Fıkıh hükümlerine göre okul için baş açmak caiz değildir!!!
Okumak farzdır başörtüsüde farzdır ama üniversiteye gitmek farz değildir...
Başka şekilde eğitim tamamlayabilir bi bayan...
Bir çok kurum var başörtüsüne karışmayan!!!

Ötüken
14-12-2008, 14:38
öncekilere cvp aldıkda abi:13:

Itri
14-12-2008, 22:10
Tamam kardeşim madem benim söylediklerimin ve söyleceklerimin bir önemi yok,
madem herkes bildiği gibi düşünmeye devam ediyo,
ben boşuna zaman harcıyorum vakit ayırıyorum,
ben Fetullah Gülen'i Allah için seviyorum,
Kim ne dşünürse düşünsün,
belki pes etti diyeceksiniz hayır! asla!
ama görüyorum ve biliyorum ki ben sayfalar dolusu yazsam da siz tatmin olmayacaksınız,
daha fazla öfkelenmek ve kendimi yormak istemiyorum,
umarım birgün bazı şeylere görmek istediğiniz şekilde değil de farklı bakış açısı ile bakarsınız
hepiniz Allah'a emanet olun,

not: profilde baktım bulamadım,üyeliğimi silerseniz sevinirim

Kraliçe ❤
14-12-2008, 22:56
Tamam kardeşim madem benim söylediklerimin ve söyleceklerimin bir önemi yok,
madem herkes bildiği gibi düşünmeye devam ediyo,
ben boşuna zaman harcıyorum vakit ayırıyorum,
ben Fetullah Gülen'i Allah için seviyorum,
Kim ne dşünürse düşünsün,
belki pes etti diyeceksiniz hayır! asla!
ama görüyorum ve biliyorum ki ben sayfalar dolusu yazsam da siz tatmin olmayacaksınız,
daha fazla öfkelenmek ve kendimi yormak istemiyorum,
umarım birgün bazı şeylere görmek istediğiniz şekilde değil de farklı bakış açısı ile bakarsınız
hepiniz Allah'a emanet olun,

not: profilde baktım bulamadım,üyeliğimi silerseniz sevinirim

@ Itri ..

Ellerine saglik çok guzel yazmisin ..
Sen ustune dusen savunmayi yaptin '' Allah razi olsun ''
Çunki bu konularda bende sana katiliyorum
Kendimde Fetullah Gülen hocanin kitaplarini okudum & vaazlarini dinledim

Kimseye zorla biseye inandirip fikrini degistiremezsin
Sen yapabilecegini yaptin ..
Ama bu konu yuzundende forum'a gelmemezlik yapman gerekmiyor demiblush2fsda

TÜRK
14-12-2008, 23:02
Arkadaşlar sonuçta ortada bazı yanlışlar var bunları söyledim ve cevap alamadım hemde hiç kimseden.Bunlar darılınacak bir şey değil ki.Kimseye saygısızlık yapmadık gidipte fethullah gülene hakaret etmedik ya.Herkezin kendi görüşü herkezin görüşünede saygılıyım

AmazoN
14-12-2008, 23:07
Sevgili Itri ve Kraliçe...
Burası çeşitli konularda hakaret etmeden açıkça görüş ve bilgi paylaşım sitesi bunu hepimiz biliyoruz... elbette bazı konular tartışılacak herkesin görüşleri bir olmayabilir. ancak özellikle belirtmek istediğim şu; Arslan Bey kardeşim olduğu için savunmuyorum ama onun ne kadar araştırmacı ve olaylara dar değil geniş pencereden bakan biri olduğunu da biliyorum. İnsanların inandıkları kişi veya olayları savunması çok doğal ama şu da var ki, inandığın şey yada kişi ne olursa olsun geniş pencereden her haliyle araştırmak.. Itri siteden çıkmak istediğini söylemişsin üzüldüm.. çünkü eğer inandığın değerler gerçekten doğruysa bunu kanıtlayıp tartışma şansın var. İnsanlar dinleri hatta bizim dinimizi peygamberimizi tartışırken savunurken sen neden inandığın kişiyi her haliyle tartışmaktan veya savunmaktan kaçmak istediğini anlayamadım.. Son olarak; bence en güzel en inanılır bilgi tartışarak sağlanır çünkü tartıştığın konuyu araştırır delillerle sunarsın.. ne demişler akıl akıldan üstündür ;)

Kraliçe ❤
14-12-2008, 23:12
Arkadaşlar sonuçta ortada bazı yanlışlar var bunları söyledim ve cevap alamadım hemde hiç kimseden

Senin bildigin yalnislar, bazilarin dogrulari olabilir ..
Sanirim sana cvp verildi ama bunu sen cvp olarak almadiysan o baska ?

Kimseye saygısızlık yapmadık gidipte fethullah gülene hakaret etmedik ya.Herkezin kendi görüşü herkezin görüşünede saygılıyım

Arslan istersen Fetullah Gülen hocanin hakkinda açilan topiclerde postalanmis olan mesajlari oku ?
Bak bakalim hakaret/dalga gecileçek sözler sarf edilmis mi ?
Istersen sen bakmadan ben soyleyim ... '' evet ''

TÜRK
14-12-2008, 23:14
{raliçe;33770']Senin bildigin yalnislar, bazilarin dogrulari olabilir ..
Sanirim sana cvp verildi ama bunu sen cvp olarak almadiysan o baska ?

Arslan istersen Fetullah Gülen hocanin hakkinda açilan topiclerde postalanmis olan mesajlari oku ?
Bak bakalim hakaret/dalga gecileçek sözler sarf edilmis mi ?
Istersen sen bakmadan ben soyleyim ... '' evet ''
mesela link atar mısın hakaretlere:)

Itri
14-12-2008, 23:24
{raliçe;33765']@ ıtri ..

Ellerine saglik çok guzel yazmisin ..
Sen ustune dusen savunmayi yaptin '' allah razi olsun ''
çunki bu konularda bende sana katiliyorum
kendimde fetullah gülen hocanin kitaplarini okudum & vaazlarini dinledim

kimseye zorla biseye inandirip fikrini degistiremezsin
sen yapabilecegini yaptin ..
Ama bu konu yuzundende forum'a gelmemezlik yapman gerekmiyor demiblush2fsda
teşekkür ederim kardeşim benden yana biri konuşunca ne kadar mutlu oldum bilemezsin :) foruma gelmemezlik yapmayacağım, öfkeyle söylediğim bir şeydi.sadece bu bölüme girmeyeceğim ve bu konuda tek laf etmeyeceğim..
Selam ile..

Kraliçe ❤
14-12-2008, 23:32
mesela link atar mısın hakaretlere:)

Atarim ama 1 sayfa geriye gitsende goreceksinki ..
Itri'nin savunmalarini ciddiye almayanlar var KaraosmanoğLu misal ?
Eger bu forum çeşitli konularda hakaret etmeden açıkça görüş ve bilgi paylaşım sitesi ise (AmazoN) dedigi gibi
O zaman ben sizin postaladiginiz mesajlari nasil okuyup tepki gostertiyorsam, sizde ciddi bir sekilde cvp verin lutfen. utan3fa

teşekkür ederim kardeşim benden yana biri konuşunca ne kadar mutlu oldum bilemezsin :) foruma gelmemezlik yapmayacağım, öfkeyle söylediğim bir şeydi.sadece bu bölüme girmeyeceğim ve bu konuda tek laf etmeyeceğim..
Selam ile..

Rica ederim heartgagaf*

TÜRK
14-12-2008, 23:35
{raliçe;33774']Atarim ama 1 sayfa geriye gitsende goreceksinki ..
Itri'nin savunmalarini ciddiye almayanlar var KaraosmanoğLu misal ?
Eger bu forum çeşitli konularda hakaret etmeden açıkça görüş ve bilgi paylaşım sitesi ise (AmazoN) dedigi gibi
O zaman ben sizin postaladiginiz mesajlari nasil okuyup tepki gostertiyorsam, sizde ciddi bir sekilde cvp verin lutfen. utan3fa

Rica ederim heartgagaf*
karaosmanoğlu yapmış olabilir haklısınız ama ben hakaret etmedim etmem de :)

Kraliçe ❤
14-12-2008, 23:39
Kimseye saygısızlık yapmadık gidipte fethullah gülene hakaret etmedik ya.Herkezin kendi görüşü herkezin görüşünede saygılıyım

Ben zaten burda kendi adina konustugunu biliyorum ama ..
Istersen bidakine yinede kendi adina konusmaya çalis.
Karis!kl!k olmasin her ihtimale karsi demi blush2fsda

vusLat_01
17-02-2009, 08:32
hic kimse canini SIKMASIN ne FETHULLAH GULENLER eksilir ne de HIZMETLER siz kalbinizi serin tutun....

TÜRK
17-02-2009, 10:04
hic kimse canini SIKMASIN ne FETHULLAH GULENLER eksilir ne de HIZMETLER siz kalbinizi serin tutun....
fethullah gülen eksilmez çünkü arkasında abd var çok doğru söyledin.ama sözde hizmetler eksiliyor.okullarınız ortadoğuda cıa ajanlarının çalıştığından dolayı kapanıyor.papada sizi istemiyor artık.son konuşmasında DİNLER ARASI DİYALOG OLAMAZ demişti...

vusLat_01
18-02-2009, 06:43
fethullah gülen eksilmez çünkü arkasında abd var çok doğru söyledin.ama sözde hizmetler eksiliyor.okullarınız ortadoğuda cıa ajanlarının çalıştığından dolayı kapanıyor.papada sizi istemiyor artık.son konuşmasında DİNLER ARASI DİYALOG OLAMAZ demişti...

kapandiginada hem uzuluyoruz hem de seviniyoruz neden derseniz DAVAMIZ icin kapaniyor cok sukur anlimiz ak....sunuda hatirlatayim MEYVE VEREN AGAC TASLANIR!!!

TÜRK
18-02-2009, 09:28
kapandiginada hem uzuluyoruz hem de seviniyoruz neden derseniz DAVAMIZ icin kapaniyor cok sukur anlimiz ak....sunuda hatirlatayim MEYVE VEREN AGAC TASLANIR!!!
kapanma sebebi meyve vermesi değil okullarında cıa ajanlarının çalıştırmasıdır...
hatta ingilteredeki okulunuzun teki ingiliz kültürünü yaymaktan the times gazetesi tarafından ödüllendirildi...
çok güzel meyve veriyorsunuz :)

vusLat_01
19-02-2009, 04:18
hangi ingiliz kulturunden bahsediyorsunuz , yanlis haberlerden alinti yapmayalim lutfen...

eger hocaefendi hakkinda merak edilen sorular bolumu acarsaniz kendi agzindan cevapladigi ve SIK SIK sorulan sorulari konu olarak acariz..belki sizde biraz nasiplenirsiniz...

TÜRK
19-02-2009, 09:52
hangi ingiliz kulturunden bahsediyorsunuz , yanlis haberlerden alinti yapmayalim lutfen...

eger hocaefendi hakkinda merak edilen sorular bolumu acarsaniz kendi agzindan cevapladigi ve SIK SIK sorulan sorulari konu olarak acariz..belki sizde biraz nasiplenirsiniz...
yanlış haber değil.ödül aldı bunun neresi yanlış haber olacak :)
ben sorayım o zaman zamanında demireli destekledi, sonra eceviti (iki sol partiyi) şimdi neden akp yi destekliyor?

vusLat_01
20-02-2009, 06:39
hangi partiyi destekledigini ne biliyorsun???
siyaset konulari kisiseldir kim hangisini desteklemek isterse onu destekler....bizi ilgilendirmez.

TÜRK
20-02-2009, 09:55
hangi partiyi destekledigini ne biliyorsun???
siyaset konulari kisiseldir kim hangisini desteklemek isterse onu destekler....bizi ilgilendirmez.
cemaatin içinde yenişsin sanırım :) zamanında demireli ve eceviti desteklediğini bilmeyen yok..şuanda akp yi desteklediğide aşikar.bunu rahatlıkla söyleyebiliyorlar.cemaat akp ye yakın bu dönemde..

vusLat_01
20-02-2009, 13:44
yeniyim veya eskiyim???
cok mu onemli hangi partiyi destekledigi???...

TÜRK
20-02-2009, 16:18
yeniyim veya eskiyim???
cok mu onemli hangi partiyi destekledigi???...
siyastle işi olması yanlış ki...
derdi iman kurtarmaksa ne işi var siyasette...
hadi siyasi bi oluşuma destek vermek istedi (yanlış olsa bile) neden bu sol parti...iki defa sol parti destekledi...şimdide akp bu ne yaman çelişki...
bana bir tane Allah dostu gör siytasete bulaşmış olsun..imam maliki hazretlerini zamanın din işlerinde olmasını istemişlerdi.oda olmaz demişti.ve günlerce hapishanede aç susuz bırakıldı..bir tane siyasetle iç içe olan bi evliya gösterir misin?

vusLat_01
20-02-2009, 16:58
sanki hocaefendi siyasetle ic ice oylemi???

TÜRK
20-02-2009, 17:09
sanki hocaefendi siyasetle ic ice oylemi???
3 tane partiyi destekledi..sen karar ver :)

vusLat_01
20-02-2009, 17:12
zaten benim kararim belli...
herkes rahatina baksin....

TÜRK
20-02-2009, 17:14
zaten benim kararim belli...
herkes rahatina baksin....

biz senden deil hocandan bahsediyoruz :D konuyu değiştiriyosun her şakirt arkadaşın yaptığı gibi :(

vusLat_01
20-02-2009, 17:17
3 tane partiyi destekledi..sen karar ver :)

burda benim dusuncemi sormadinmi...???

HER SÖZE CEVABIM VAR AMA; BİR SÖZE BAKARIM "SÖZ" MÜ DİYE, BİR DE SÖYLEYENE BAKARIM "ADAM" MI DİYE...

TÜRK
20-02-2009, 17:22
burda benim dusuncemi sormadinmi...???

HER SÖZE CEVABIM VAR AMA; BİR SÖZE BAKARIM "SÖZ" MÜ DİYE, BİR DE SÖYLEYENE BAKARIM "ADAM" MI DİYE...
hmm bu hakaretini umursamıyorum çünkü haketmiyorum...
neden davanı hakaretlerle yayıyorsun..
doğru sizin tarzınız bu haklısın kardeş...
cevap veremeyince insanlara saldırırsınız sonra dindar ayağına yatarsanız...

vusLat_01
20-02-2009, 17:26
ben hakaret etmedim boyle algiliyorsan sen bilirsin fatih abi'''
benim davranislarima siz diyerek cemaate yasliyorsun bircok insanin hakkina giriyorsun...
dindar ayagina yattigimiz yok imanin kimde oldugunu ancak RABBIM bilir...

TÜRK
20-02-2009, 17:29
ben hakaret etmedim boyle algiliyorsan sen bilirsin fatih abi'''
benim davranislarima siz diyerek cemaate yasliyorsun bircok insanin hakkina giriyorsun...
dindar ayagina yattigimiz yok imanin kimde oldugunu ancak RABBIM bilir...
herşeye verecek cevabımız var ama cevap vermemiz için karşıdakinin adam olup olmadığına bakarız diyosun daha ne...
sana yakışmadı...
yok kimsenin kul hakkına girmedim.ben çok cemaat üyesiyle tartışmaya girdim.ama sonunu kimse getirmedi.

vusLat_01
20-02-2009, 17:39
sana yakismadi de ama" doğru sizin tarzınız bu haklısın kardeş"...deme
bos laflara girip hicbirseyi anlamak istemiyorsun...sonrada bana deme cevap veremedin..

'yok kimsenin kul hakkına girmedim"INS

hickimse sonunu getiremediginden deiil senin anlamak istemediginden kaynaklaniyor...

TÜRK
20-02-2009, 17:50
sana yakismadi de ama" doğru sizin tarzınız bu haklısın kardeş"...deme
bos laflara girip hicbirseyi anlamak istemiyorsun...sonrada bana deme cevap veremedin..

'yok kimsenin kul hakkına girmedim"INS

hickimse sonunu getiremediginden deiil senin anlamak istemediginden kaynaklaniyor...
ben diyorum ki;
zamanında hocan demireli eceviti destekledi, şuan neden akp yi destekliyor.._
ikinci sorumda;
hiç siyaset ile din olur mu?amacın iman yaymaksa siyasete gerek yok ki.

vusLat_01
20-02-2009, 17:52
once ilk soruna gelelim siyaset adamlarini destekledigini kanitlarmisin...

vusLat_01
20-02-2009, 18:00
kendi agzindan duydunmu onlari destekledigini....
ben sunlari destekliyorum sizde destekleyinmi diyor???

TÜRK
20-02-2009, 18:01
once ilk soruna gelelim siyaset adamlarini destekledigini kanitlarmisin...
kanıtlarım.ortada büyük bi kriz var ve zaman gazetesi hep akp yi savunuyor.ve ortalık günlük gülüstanlık göstermeye çalışıyor.

vusLat_01
20-02-2009, 18:08
kanıtlarım.ortada büyük bi kriz var ve zaman gazetesi hep akp yi savunuyor.ve ortalık günlük gülüstanlık göstermeye çalışıyor.

:)iste insanlarin herzaman yanildiklari nokta sahsi bir hata yaparsin cemaate atarlar,haber yazarsin cemaat liderini sorumlu tutarlar ...

dogrumu sence...???

vusLat_01
20-02-2009, 18:10
nasilki bizim gunahlarimizdan PEYGAMBERIMIZI sorumlu tutmak sacmaysa bu da ona benziyor diyebiliriz...

TÜRK
20-02-2009, 18:17
nasilki bizim gunahlarimizdan PEYGAMBERIMIZI sorumlu tutmak sacmaysa bu da ona benziyor diyebiliriz...
yani hocam yanlış ama ben doğruyum diyosun?:)

vusLat_01
20-02-2009, 18:23
sen resmen sahsi olaylari cemaate yasliyorsun neresi yanlis bunun(fatih abi bu ara msn ye gelebilirmisin)

TÜRK
20-02-2009, 18:29
sen resmen sahsi olaylari cemaate yasliyorsun neresi yanlis bunun(fatih abi bu ara msn ye gelebilirmisin)
msndeyim.
ben diyorum ki hocanın akp yi desteklediği aşikar :) doğru mu yanlış mı?siyasetle dinin olması doğru mu yanlış mı?

vusLat_01
20-02-2009, 18:33
akp yi destekliyorsada ben bilmiyorum sanada diyorumki destekliyorsada sahsidir ozeldir siyaset..

tabikide din ve siyaset bir arada olamaz...bunu herkes biliyor.

(bende kapali gorunuyorsun fatih abi yazi atarmisin bana)

TÜRK
20-02-2009, 18:42
akp yi destekliyorsada ben bilmiyorum sanada diyorumki destekliyorsada sahsidir ozeldir siyaset..

tabikide din ve siyaset bir arada olamaz...bunu herkes biliyor.

(bende kapali gorunuyorsun fatih abi yazi atarmisin bana)
cemaatin medyasıda destekliyor.
mesela samanyolu tv de coca reklamı var.ya yahudilerin reklamı yapılıyor.bu doğru mu?yazdım ama gitmedi sanırım

vusLat_01
20-02-2009, 18:45
abi ben cikiyorum...ins baska zaman cevaplarim...

vusLat_01
20-02-2009, 18:46
simdi kactin deme burda saat 24.46

TÜRK
20-02-2009, 18:48
yok öyle demem merak etme :) görüşürüz sonra cevabı bekliyorum ama :)

Sosyolog_60
27-01-2010, 17:56
öle demeyin o çok büyük o Kuranı bile eleştirebilir!!!

Üstadın sözlerini çarpıtarak iftira atıyorlar. Peygamberin hadisinide carpıtmıslardı. Müslüman dünyada zindanda, kafir cennettedir. hadisi şerifini carpıtarak kendilerini üstün görmeye calıstılar. Ama işin asıl anlamı var bide oraya bakın. Peygamberimiz bu hadisi ahiretteki yerine göre söylemiştir. yani Müslüman ahirette cennette olacagı için muslüman dünyada zindanda gibidir. Kafirde cehennemde olacagı için dünyada cennette gibidir. Lütfen her fitne cıkarana inanmayın kanmayın. Müslümanın en büyük özelliklerinden biride fitne sırasında hemen fitneye kanmamak arastırıp öğrenmek .

TÜRK
27-01-2010, 18:05
Üstadın sözlerini çarpıtarak iftira atıyorlar. Peygamberin hadisinide carpıtmıslardı. Müslüman dünyada zindanda, kafir cennettedir. hadisi şerifini carpıtarak kendilerini üstün görmeye calıstılar. Ama işin asıl anlamı var bide oraya bakın. Peygamberimiz bu hadisi ahiretteki yerine göre söylemiştir. yani Müslüman ahirette cennette olacagı için muslüman dünyada zindanda gibidir. Kafirde cehennemde olacagı için dünyada cennette gibidir. Lütfen her fitne cıkarana inanmayın kanmayın. Müslümanın en büyük özelliklerinden biride fitne sırasında hemen fitneye kanmamak arastırıp öğrenmek . Üstada laf sölemek kimsenin haddine deil ki.Öle bir tartışma geçmedi bile.

Sosyolog_60
27-01-2010, 18:14
Üstada laf sölemek kimsenin haddine deil ki.Öle bir tartışma geçmedi bile.

Arkadaşım bu gün gibi açık .Fethullah Gülen'e atıfta bulumulmuş.Ne acayiptir ki :
Dİnler arası diyalog tuzağı başlığı zaten olumsuz bir başlık .Üzerine birde bu konu açılmış....

sonsuz nur
27-01-2010, 18:21
.................................................. ..katlıyorum

TÜRK
27-01-2010, 18:24
Arkadaşım bu gün gibi açık .Fethullah Gülen'e atıfta bulumulmuş.Ne acayiptir ki :
Dİnler arası diyalog tuzağı başlığı zaten olumsuz bir başlık .Üzerine birde bu konu açılmış....
Ben üstad dediğimde bediüzzamandan bahsediyorum fethullah gülenden değil.gülene atıf da bulunuluyor tabiki.
http://arsiv.zaman.com.tr/2000/04/15/guncel/2.html
üstteki linkde herşey açık ve net.kaynakda zamanın arşivi.yani cemaatin kendi gazetesi.en alt paragrafada hem hristiyan hem müslüman olduğunu yazyor :) bu dinde var mı?

Sosyolog_60
27-01-2010, 18:43
Ben üstad dediğimde bediüzzamandan bahsediyorum fethullah gülenden değil.gülene atıf da bulunuluyor tabiki.
http://arsiv.zaman.com.tr/2000/04/15/guncel/2.html
üstteki linkde herşey açık ve net.kaynakda zamanın arşivi.yani cemaatin kendi gazetesi.en alt paragrafada hem hristiyan hem müslüman olduğunu yazyor :) bu dinde var mı?

Hem Hıristiyan hem de Müslüman
Diyaloğun bir başka göstergesi ise Lester ile Meryem'in nikahlarıydı; haham, papaz ve müftünün huzurunda kelime-i şehadet getiren Lester kendisini, 'hem Hıristiyan, hem de Müslüman' ilan etti.

BURDA DA YAZILDIĞI GİBİ LESTER ADLI KİŞİNİN KENDİ GÖRÜŞÜ BU .DİNİMİZE GÖRE BATIL BİR İNANÇ .DİNLER ARASI DİYALOG TUZAĞI DİYEREK BU KİŞİNİN SÖYLEMİNİN GÖSTERİLMESİ VE FETHULLAH GÜLEN HOCA EFENDİ'YE KASITLI OLARAK ATIFTA BULUNULMASINI HAKSIZ BULUYORUM.....

TÜRK
27-01-2010, 19:14
Hem Hıristiyan hem de Müslüman
Diyaloğun bir başka göstergesi ise Lester ile Meryem'in nikahlarıydı; haham, papaz ve müftünün huzurunda kelime-i şehadet getiren Lester kendisini, 'hem Hıristiyan, hem de Müslüman' ilan etti.

BURDA DA YAZILDIĞI GİBİ LESTER ADLI KİŞİNİN KENDİ GÖRÜŞÜ BU .DİNİMİZE GÖRE BATIL BİR İNANÇ .DİNLER ARASI DİYALOG TUZAĞI DİYEREK BU KİŞİNİN SÖYLEMİNİN GÖSTERİLMESİ VE FETHULLAH GÜLEN HOCA EFENDİ'YE KASITLI OLARAK ATIFTA BULUNULMASINI HAKSIZ BULUYORUM.....
yazının tamamını okumadın sanırım.diyalog yapıldıktan sonra düğün yapılıyor.bunuda yapan gülen cemaati.dikkat edersen yazıda da bu evlilikten normal bi şekilde bahsediyor.hiç bir şekilde kınama vs. yok :) Kuran da ilk olarak namaz kıl demiyor, şunun bunun peşinden gidin demiyor.OKU diyor.Güleni iyi araştırmanızı öneririm.geçende de vatikanda ölmek istediğini söylemiş :) facede paylaşmıştım videosunu bulsaydım burda da koyardım.
ben iftiraları gelip koymuyorum ki zaman ın arşivinden hemde resmi sitesinden alıp koyuyorum.bir insan ya müslümandır ya hristiyan.bu ne biçim iş.

^gizemli^
29-01-2010, 10:49
Arslan Bey insanlari cileden cikariyorsun haaaa kapcik05 kendi dediginden baska dogru yok karsidaki istedigi kadar anlatsin oyyyy oyyyy tartisilmaz boyleleriyle ;):p

EfSaNe19
29-01-2010, 10:53
ben ne fetullahcıyım, nede AKP yandaşı.. İkisinide kınıyorum!!
AKP'nin yapmak istedikleri ortada. Ülkeyi bölmek için ellerinden geleni yapıyorlar. BOP eşbaşkanıyım diye ortalıkta dolaşan bir başbakan!!! Fazla söze gerek yok

TÜRK
29-01-2010, 11:08
ben ne fetullahcıyım, nede AKP yandaşı.. İkisinide kınıyorum!!
AKP'nin yapmak istedikleri ortada. Ülkeyi bölmek için ellerinden geleni yapıyorlar. BOP eşbaşkanıyım diye ortalıkta dolaşan bir başbakan!!! Fazla söze gerek yok
fethullah gülende en büyük yandaşı.ben akp den başka partiyi destekleyen nurcu görmedim.çevremde de dolu vardır.